« NAZAD ·  POČETNA / NOVOSTI / Nega kose

ARGAN - marokansko „tečno zlato“

Proizvodi na bazi arganovog ulja preplavili su štandove izlagača na sajmu kozmetike COSMOPROF koji je održan u martu 2012. u Bolonji.

Intenzivna ispitivanja delovanja arganovog ulja u evropskim laboratorijama tokom poslednje 3 godine dokazala su njegovu blagotvornost  pa je postalo jedno od najtraženijih prirodnih sredstava za negu lepote, naročito kose.

 

Drvo argana ( Argania Spinosa) daje zelene plodove unutar kojih se nalazi orah. Mlevenjem jezgra se dobija ulje koje spada u retka dragocena ulja jer argan raste samo u pustinjama na jugozapadu Maroka, pa se naziva i marokansko ulje. Marokanci ga koriste vekovima unazad i zovu ga „tečno zlato“ jer je odlično za ishranu, negu kože i kose, za masažu, protiv strija, lečenje ekcema i problematične kože.

 

Veoma je važno poreklo ulja i način njegove proizvodnje jer je zbog popularnosti i povećane potrebe na tržištu prisutno više nivoa kvaliteta. Najkvalitetnije je hladno ceđeno, nerafinisano ulje u kome su očuvani njegovi dragoceni sastojci. Čisto ulje argana postaje čvrsto na temperaturi u frižideru, dok će ulje koje je pomešano sa drugim uljima da se zamuti, ali će ostati tečno.

 

Ulje argana je bogato masnim kiselinama koje imaju visoku moć hidratacije a pritom ne zapušavaju pore na koži i omogućavaju joj da slobodno diše. Najbogatije je vitaminom E koji deluje protiv slobodnih radikala. Ima svojstvo ubrzavanja cirkulacije i tako omogućava maksimalnu ishranu ćelija.

 

Kosi vraća mekoću, daje joj prirodan sjaj, revitalizuje krajeve i pospešuje rast. Takođe deluje i protiv peruti jer reguliše lučenje sebuma.

STILL planira da osmisli savremene proizvode za negu kose, lake za upotrebu i prilagođene današnjem brzom načinu života, u kojima će se očuvati i ciljano pojačati delovanje arganovog ulja

Kosi vraća mekoću, daje joj prirodan sjaj, revitalizuje krajeve i pospešuje rast 
  
Kontakt