« NAZAD ·  POČETNA / O NAMA / PILAGOđENOST / STRANA 2

NAŠE PODNEBLJE 

 


Postoje različiti preparati za osnovne tipove kose, ali to nije dovoljno za najbolje rezultate nege i bojenja kose!

ZAŠTO? U Evropi pretežno žive pripadnici bele rase koji imaju indo-evropski tip kose. Međutim, tokom vremena su se formirala podneblja sa bitno različitim podtipovima kose (vidi kartu): 1. Skandinavija i sever Evrope     2. srednja i zapadna Evropa     3. Mediteran     4. Balkan     5. jugoistok

NAŠE PODNEBLJE - Na našem podneblju su se ukrstili geni Slovena koji izvorno imaju svetlu kosu, sa Keltima za koje je karakterističan crvenkasti ton kose i Turcima koje odlikuje dominantno prisustvo crnog pigmenta. Ta specifična mešavina je karakteristična za sve bivše republike SFRJ, kao i Moldaviju, Ukrajinu, Rumuniju i Albaniju.
Kosa našeg podneblja je pretežno tamna, gusta kosa sa visokim procentom crvenkastog pigmenta, “skrivenog“ u dubljim slojevima vlasi.

Zapazili smo da zbog toga boje za kosu formulisane u zapadnoj Evropi ne daju uvek optimalne rezultate bojenja. Zato smo tokom proteklih deset godina sproveli opsežna eksperimentalna ispitivanja uzoraka kose našeg podneblja, u saradnji sa istraživačkim centrima u Njujorku i Parizu.  Znanja koja su iz njih proizašla ugradili smo u formulaciju naših boja za kosu, kao i ŠAMPONE i BALZAME ZA NEGU BOJENE KOSE.

 
  
 
Kontakt